Clijsters architectuur studio logo Architectuur Interieur Profiel Pers Contact

Sluiten x

2010 villa Bosch en Duin

BVO 1260 M
IHOUD 4500 M3
De villa is gelegen in omgeving van Bosch en Duin. Het 40x100 mtr langerekte kavel wordt omzoomd  door de  bosrijke omgeving van het Utrechts heuvellandschap. Het 30 meter lange hoofdvolume is van vloer tot plafond volledig beglaasd, en wordt middels een luifel afgeschermd van de straat. Het zicht is volledig op de natuur gericht en wel naar de zijkanten van het kavel. De entree bevind zich achter een wand in een vide over beide bouwlagen en wordt door de luifel afgeschermd van de straat. In het gesloten natuurstenen blok dat haaks staat op hoofdgebouw, en in contrast met beglaasde karakter ervan, bevind zich het slaapvertrek van de bewoner. Een hellingbaan leid de bezoeker naar een open kelder landschap. De ruimte mag bekeken, beleefd en bereden worden. Hierin bevind zich de autocollectie van de bewoner, welke ook zichtbaar is via vides vanaf de begane grond. In de zomer is het een open, deels overdekt gebied. In de winter kan deze ruimte middels een 12 mtr lange uit het zicht  gewerkte schuifdeur omgevormd worden tot afgesloten parkeergarage. 
Vanaf de straat wordt het landschap opgedeeld in verschillde kamers. Zo zal men bij binnenkomst eerst de boomgaard ervaren met als orientatiepunt de gesloten luifel. De boomgaard ontrekt het zicht op het gebouw vanaf de straat, en continueerd het bomenlandschap in de omgeving van de lokatie. Vervolgens komt men op een gravel plein dat als voorkamer van het hoofdgebouw beschouwd kan worden waarop men kan parkeren. De villa staat in de tuinkamer omringt door  bloemen, planten en kunstvoorwerpen. De tuinkamer gaat over in de parkachtige achtertuin die naadloos overgaat in het boslandschap.
  10 foto’s Volgende


    Terug naar het overzicht terug naar het overzicht

copyright clijsters architectuurstudio